Multibankovní aplikace Richee napojila už 11 bank a spustila Google Pay

17. 6. 2019

Multibankovní aplikace Richee umí nově integrovat účty u Raiffeisenbank a Wüstenrot. Celkově si může klient do Richeeho připojit už jedenáct bank. Podle počtu účtů je to už velká většina českého trhu. Novinkou je spuštění mobilních plateb Google Pay a otevření Richeeho pro Slováky žijící v Česku.

„Banky připojujeme tak rychle, jak to jen jejich systémy umožní. Hlavním cílem Richeeho je napojení účtů všech bank na českém trhu, postupně bychom rádi přidali také vybrané slovenské banky,“ říká místopředseda představenstva Banky CREDITAS Kamil Rataj, který projekt Richee vede. V současnosti lze do Richeeho integrovat účty od Banky CREDITAS, České spořitelny, Komerční banky, ČSOB (vč. Poštovní spořitelny), MONETA Money Bank, FIO, Air Bank, Equa Bank, Raiffeisenbank a Wüstenrot.

A dobrou zprávu má první multibankovní aplikace také pro Slováky žijící v Česku. „Upravili jsme proces onboardingu tak, že Richeeho mohou používat i slovenští občané s daňovou rezidencí v ČR. Registraci lze provést dokonce na telefonní číslo se slovenskou předvolbou, stejně tak je možné poslat aktivační platbu ze slovenského účtu,“ dodává Kamil Rataj.

Google pay a Widgety

„Co se týče Google Pay, v mobilním bankovnictví vidíme budoucnost, protože platby mobilem mohou zanedlouho nahradit hotovost i plastové karty. Placení mobilním telefonem je jednoduché, bezpečné, a hlavně pohodlné,“ říká Kamil Rataj s tím, že další platformy, jako je Apple Pay a Garmin Pay, chce Richee umožnit v dohledné době.

Pohodlnou novou funkcí jsou také widgety. Díky nim se dá připnout náhled aplikace na domovskou obrazovku smartphonu a uživatel tak může sledovat například zůstatky na účtech, nebo třeba i zadávat platby! Nechybí ani widget pro zapisování útrat do virtuálního účtu (peněženky) přímo z plochy telefonu.

Od přehledů přes platby až po založení nových účtů

Richee je první multibankovní aplikace v Česku. Nabízí přehled o celkovém zůstatku i zůstatcích na jednotlivých napojených účtech, umožňuje zadávání plateb, automaticky kategorizuje transakce a generuje statistiky příjmů a výdajů. Uživatel si může tvořit rozpočty. Má i funkci virtuálního účtu, kam si klient může doplnit vlastní data, například o hotovostních transakcích, či banky, které zatím nemají zpřístupněné otevřené bankovnictví.

Uživatelé si mohou zřídit také bezpoplatkový běžný účet Richee, jehož zhodnocení je plně srovnatelné s nejlepšími spořicími účty na trhu (1,5 % p.a. na část vkladu pod 300 000 korun, část vkladu nad tento limit pak 0,5 % p.a.), k němuž patří i platební karta s neomezeným počtem výběrů z bankomatu kdekoli na světě zdarma a výhodnými směnnými kurzy.

INFORMACE O BANCE CREDITAS:

CREDITAS působí na finančním trhu už 23 let. Majoritním vlastníkem banky je finančník a investor Pavel Hubáček. Banka CREDITAS se zaměřuje především na nadstandardní zhodnocení úspor pro retail, pro firmy pak nabízí na míru šité úvěry a bezkonkurenční devizové konverze. Jako jedna z prvních spustila API a připojila do svého internetového bankovnictví účty dalších bank. Jako první v Česku spustila multibankovní aplikaci Richee. V současné době má banka přes 70 tisíc klientů a bilanční sumu převyšující 45 mld. Kč.