CREDITAS zavádí všechny výběry z bankomatů zdarma – doma i v zahraničí bez omezení

14. 3. 2019

Banka CREDITAS od poloviny března zavádí zásadní změnu v sazebníku. Klienti dostávají nově možnost neomezeného počtu bezplatných výběrů ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí, a to bez jakéhokoliv omezení. Stejné podmínky platí i pro účet Richee.

„Když jsme si ověřovali, co klienti u běžného účtu považují za důležité, možnost bezplatných výběrů ze všech bankomatů patřila mezi priority. Proto jsme zrušili dosavadní limit pěti bezplatných výběrů v měsíci a zavedli i bezplatné výběry v zahraničí. Vylepšení se týká jak běžného účtu CREDITAS, tak účtu Richee, kde jsme změny zavedli už od začátku března.“ říká Kamil Rataj, ředitel úseku provozu a IT banky CREDITAS. „Od této změny si slibujeme další zatraktivnění našich běžných účtů. Například u výběrů v zahraničí máme nyní díky nulovému poplatku a výborným kurzům nabídku na špičce českého trhu,“ dodává Kamil Rataj.

Poplatky za výběr z bankomatu v zahraničí se na českém trhu velmi výrazně liší. U většiny bank může mít klient tuto službu zdarma pouze k prémiovým účtům nebo až od výběru vyšší sumy peněz. U běžných účtů s vedením zdarma bez dalších podmínek bývá výběr v zahraničí zpoplatněný. Poplatky se obvykle pohybují od 25 do 125 korun, řada bank k nim přidává také podíl z vybírané částky (nejčastěji 0,5 %). Už od 1. března jsou zcela zdarma také všechny výběry Richee kartou z bankomatů po celém světě.  I Richee karta má bezkonkurenční kurzy. Richee účet je navíc nejlépe úročeným běžným účtem na trhu s úrokem 1,5 % do 300 000 korun.