Aplikace Richee od Banky CREDITAS umí jako první ovládat i účty slovenské banky, nově umožňuje také platby chytrými hodinkami Garmin

17. 7. 2019

Multibankovní aplikace Richee od Banky CREDITAS přinesla v červenci opět sérii vylepšení. Umožňuje připojit si a ovládat účet zahraniční banky, konkrétně slovenské Tatra banky. Novinkou je také možnost napojení české J&T Banky a zejména spuštění služby Garmin Pay, díky níž lze platit a vybírat z bezkontaktních bankomatů peníze s využitím chytrých hodinek.

„V Česku žije hodně Slováků, připojení Tatra banky jim může zase o něco usnadnit život. Rádi bychom přidali i další banky ze Slovenska, případně jiných zemí,“ říká člen představenstva Banky CREDITAS Kamil Rataj, který projekt Richee vede.

V současnosti lze do Richeeho integrovat účty třinácti bank - Banky CREDITAS, České spořitelny, Komerční banky, ČSOB (vč. Poštovní spořitelny), MONETA Money Bank, FIO, Air Bank, Equa Bank, Raiffeisenbank, Wüstenrot, J&T Banky a slovenské Tatra banky.

„Garmin Pay jsme přidali po Google Pay, Apple Pay chceme přidat na podzim. Věříme, že platby pomocí telefonu, hodinek nebo jiné nositelné elektroniky mají díky bezpečnosti a pohodlí velkou budoucnost,“ dodává Kamil Rataj.

Garmin Pay je systém bezkontaktních plateb, který je k dispozici ve většině modelů hodinkách společnosti Garmin. Informace o kartě lze přenést do paměti hodinek a hodinkami u bezkontaktních terminálů nahradit platební kartu. Hodinky při platbě nevyžadují ani přítomnost platební karty, ani přítomnost telefonu.

Mimo těchto novinek je do konce září prodloužena akce Pozvi a získej, kdy 300 Kč dostanou za doporučení jako odměnu stávající klienti i nově příchozí, kteří si založí Richee účet.

Od přehledů přes platby až po založení nových účtů

Richee je první multibankovní aplikace v Česku určená pro mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android. Nabízí přehled o celkovém zůstatku i zůstatcích na jednotlivých napojených účtech, umožňuje zadávání plateb ve většině napojených bank, automaticky kategorizuje transakce a generuje statistiky příjmů a výdajů, umožňuje rozpočty. Má i funkci virtuálního účtu. Uživatelé si mohou zřídit také bezpoplatkový běžný účet Richee, jehož zhodnocení je plně srovnatelné s nejlepšími spořicími účty na trhu (1,5 % p.a. na část vkladu pod 300 000 korun, část vkladu nad tento limit pak 0,5 % p.a.), samozřejmostí je platební karta s neomezeným počtem výběrů z bankomatu kdekoli na světě zdarma.

Kontakt pro média: e-mail: pr@creditas.cz

INFORMACE O BANCE CREDITAS:

CREDITAS působí na finančním trhu už 23 let. Majoritním vlastníkem banky je finančník a investor Pavel Hubáček. Banka CREDITAS se zaměřuje především na nadstandardní zhodnocení úspor pro retail, pro firmy pak nabízí na míru šité úvěry a bezkonkurenční devizové konverze. Jako jedna z prvních spustila API a připojila do svého internetového bankovnictví účty dalších bank. Jako první v Česku spustila multibankovní aplikaci Richee. V současné době má banka přes 70 tisíc klientů a bilanční sumu převyšující 52 mld. Kč.